Home » Vychutnejte si tuto lahodnou misku poke!

Vychutnejte si tuto lahodnou misku poke!

Hledáte recept s bohatou chutí a vyvážeností? Už nehledejte, poke bowl je tady! Tento pokrm havajského původu se připravuje ze syrových ryb, zeleniny a rýže a je zdravý i chutný. Objevte náš rychlý a snadný recept na jídlo plné chuti!

Ingredience pro 4 osoby

720 g rýže na sushi
2 avokáda
350 g čerstvého červeného tuňáka
2 citrony
1 červená cibule
1 okurka
1 červená paprika
3 lžíce sójové omáčky
olivový olej
Sůl a pepř podle chuti
Volitelně: sezam, mořské řasy, zázvor atd.

Fáze přípravy

1. Rýži na sushi uvařte podle pokynů na obalu a nechte ji vychladnout.
2. Tuňáka nakrájejte na středně velké kostky, přidejte lžičku olivového oleje a podle chuti osolte a opepřete.
3. Avokádo oloupejte, odstraňte pecky a dužinu nakrájejte na kostky.
4. Oloupejte cibuli a okurku a nakrájejte je na kostičky. Také papriku nakrájejte na malé kousky.
5. Vymačkejte šťávu z citronů a smíchejte ji v misce se sójovou omáčkou.
6. Rýži na sushi rozdělte do 4 misek a opatrně přidejte zeleninu, případně mořské řasy a marinovaného červeného tuňáka.
7. Každou misku přelijte sójovou omáčkou a na závěr posypte sezamovými semínky (nepovinné).

Přečtěte si také  Tipy pro zahradu: Jaký keř zasadit v březnu, abyste zažili explozi božských barev?

Vaše poke miska je připravena! Dobrou chuť!

Původ receptu na poke bowl

Poke bowl je recept, který vznikl před několika staletími na Havaji. Jedná se o kombinaci marinovaných syrových ryb, zeleniny a mořských plodů podávaných na rýži. Tento pokrm je považován za jedno z charakteristických jídel havajského souostroví a mezi místními obyvateli je velmi oblíbený.

Miska poke si získala popularitu v 80. letech 20. století, kdy ji začalo podávat mnoho havajských restaurací. Dnes se poke bowl rozšířil po celém světě a stal se jedním z nejoblíbenějších pokrmů havajské kuchyně.

Nyní jste zaregistrováni!

Přijímání kvízů e-mailem

Zaškrtnutím tohoto políčka souhlasím se zasíláním novinek z arciformazionelivorno.it a přečetl/a jsem si a přijímám zásady ochrany osobních údajů této stránky.

Vaši e-mailovou adresu používáme pouze k zasílání našich newsletterů, informací o aktivitách arciformazionelivorno a nabídek našich partnerů. Vždy můžete použít odkaz pro odhlášení z odběru, který je součástí newsletteru.

Související příspěvek

Anna Reindlová
Jmenuji se Anna a jsem redaktorkou webu Truhlarstvi-jablonec.cz. Rád píšu a sdílím informace, které mohou lidem pomoci zlepšit jejich život tím, že je pobaví. Ráda bych psala o různých tématech, jako je móda, cestování, kultura, technologie atd. Vždy rád přijímám nové výzvy a rád se učím novým věcem.