Home » Vegetariánské lasagne: vyzkoušejte tuto chutnou variaci tradičního italského pokrmu!

Vegetariánské lasagne: vyzkoušejte tuto chutnou variaci tradičního italského pokrmu!

Vegetariánské lasagne jsou chutné a snadno připravitelné jídlo. Hodí se k rodinné večeři nebo k jinému jídlu. Jsou naplněné zeleninou, bohatou rajčatovou omáčkou a posypané sýrem. Jste připraveni objevit recept? Tak se do toho pusťte!

Ingredience pro 4 osoby

  • 400 g těstovin na lasagne
  • 400 g rajčatové omáčky
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cukety
  • 200 g sýra ricotta
  • 200 g sýra mozzarella
  • 100 g parmazánu
  • olivový olej
  • sůl a pepř

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Martin’s Bistro (@martins_bistro)

 

Fáze přípravy

1. Předehřejte troubu na 180 °C.
2. Na pánvi s trochou olivového oleje osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
3. Cuketu nakrájejte na kostičky a přidejte ji na pánev. Smažte 10 minut za pravidelného míchání. Podle chuti osolte a opepřete.
4. V míse smíchejte ricottu, mozzarellu a parmazán. Dochuťte solí a pepřem.
5. Do nádoby odolné vůči troubě dejte vrstvu rajčatové omáčky a přikryjte pláty lasagní. Přikryjte vrstvou směsi ricotty, mozzarelly a parmazánu, pak vrstvou zeleniny z kroku 2 a vrstvou rajčatové omáčky. Tento postup opakujte, dokud nespotřebujete všechny ingredience, a na závěr položte vrstvu rajčatové omáčky pokrytou strouhaným sýrem (mozzarellou a parmazánem).
6. Pečte 30 minut při 180 °C.

Přečtěte si také  IQ test: Najděte 6 rozdílů mezi těmito dvěma ilustracemi aut za méně než 40 sekund!

Původ vegetariánských lasagní

Vegetariánské lasagne jsou variací klasického receptu, který pochází již ze starého Říma. Tehdy se pláty těstovin sestavovaly ručně a plnily se zeleninou, sýrem a bylinkami. V průběhu let se tento italský recept vyvinul a stal se mezinárodně velmi oblíbeným.

Dnes jsou vegetariánské lasagne chutným a zdravým pokrmem, který lze připravit z nejrůznějších druhů zeleniny a sýrů. Navíc se velmi snadno připravují a lze je uvařit předem. Jsou také velmi univerzální a lze je podávat s různými omáčkami, které jim dodají jedinečnou chuť.

 

Nyní jste zaregistrováni!

Přijímání kvízů e-mailem

Zaškrtnutím tohoto políčka souhlasím se zasíláním novinek z arciformazionelivorno.it a přečetl/a jsem si a přijímám zásady ochrany osobních údajů této stránky.

Vaši e-mailovou adresu používáme pouze k zasílání našich newsletterů, informací o aktivitách arciformazionelivorno a nabídek našich partnerů. Vždy můžete použít odkaz pro odhlášení z odběru, který je součástí newsletteru.

Související příspěvek

Anna Reindlová
Jmenuji se Anna a jsem redaktorkou webu Truhlarstvi-jablonec.cz. Rád píšu a sdílím informace, které mohou lidem pomoci zlepšit jejich život tím, že je pobaví. Ráda bych psala o různých tématech, jako je móda, cestování, kultura, technologie atd. Vždy rád přijímám nové výzvy a rád se učím novým věcem.