Recept se prý připravoval z čerstvé zeleniny a zbytků těstovin. V průběhu let se minestrone stala velmi oblíbeným pokrmem v Itálii i po celém světě. Je známo, že je výživné, cenově dostupné a snadno se připravuje. V současnosti existují stovky různých variant minestrone, z nichž každá má svou jedinečnou a rozmanitou chuť.
Ingredience pro 4 osoby
– 500 g rajčat nakrájených na kostičky
– 2 mrkve nakrájené na kostičky
– 1 cibule nakrájená nadrobno
– 1 zelená paprika nakrájená na kostičky
– 200 g vařených bílých fazolí
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 litr zeleninového vývaru (horkého)
– 1 lžička soli
– mletý černý pepř podle chuti
– 50 g makarónů nebo jiných krátkých těstovin
– nastrouhaný parmazán, podle potřeby k podávání
View this post on Instagram
Fáze přípravy
1. Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej na střední teplotu a 3 minuty na něm smažte cibuli a česnek.
2. Přidejte rajčata, mrkev a zelenou papriku a vařte 5 minut na mírném ohni.
3. Přidejte horký vývar a bílé fazole a přiveďte k varu.
4. Snižte teplotu a vařte 10 minut.
5. Přidejte těstoviny a vařte 8 minut, dokud nejsou al dente.
6. Podle chuti osolte a opepřete a podávejte s posypem čerstvě nastrouhaného parmezánu, pokud je to žádoucí.