Hledáte chutný recept, který potěší vaše chuťové pohárky? Už nemusíte hledat dál!
Máme pro vás lahodný cibulový koláč, který uspokojí vaše chuťové pohárky.
Tento cibulový koláč, který se snadno připravuje a je strašně chutný, je jako stvořený k tomu, aby ohromil vaše přátele!
Ingredience pro 4 osoby
Křehké těsto: 250 g
Cibule: 3
Olivový olej: 2 polévkové lžíce
Máslo: 30 g
Sůl: podle chuti
Pepř: podle chuti
Čerstvá smetana: 100 ml
Mléko: 50 ml
Nastrouhaný sýr Gruyère: 100g
Postup přípravy
1. Předehřejte troubu na 180 °C.
2. Cibuli nakrájejte na tenké plátky a 10 minut ji smažte na pánvi s máslem a olivovým olejem na mírném ohni.
3. Mezitím rozválejte křehké těsto na koláčovou formu a propíchejte ho vidličkou.
4. Jakmile je cibule upečená, rozprostřete ji na základ těsta.
5. V misce smíchejte smetanu, mléko, sůl a pepř dohladka a nalijte na cibuli.
6. Pokryjte nastrouhaným sýrem Gruyere a pečte 30 minut.
7. Jakmile je koláč zlatohnědý a sýr se roztavil, vyjměte jej z trouby a podávejte horký.
Můžete jej připravit se sýrem, jak je uvedeno v tomto receptu nalezeném na Instagramu :
Voir cette publication sur Instagram
Geneza powstania tarty z cebulą
Tarta cebulowa to popularny przepis na całym świecie.
Ma długą historię i wywodzi się z tradycyjnego niemieckiego dania o nazwie Zwiebelkuchen. Jest to placek z ciasta francuskiego z nadzieniem z cebuli i sera.
Zostało ono wprowadzone do Wielkiej Brytanii i USA przez niemieckich imigrantów pod koniec XIX wieku, gdzie zostało zaadaptowane i spopularyzowane.
Onion pie jest obecnie podstawowym daniem w wielu brytyjskich i amerykańskich restauracjach.