Home » Objevte recept na sicilské arancini, lahodné plněné rýžové kuličky.

Objevte recept na sicilské arancini, lahodné plněné rýžové kuličky.

Hledáte chutný a originální recept? Pak vyzkoušejte naše lahodné sicilské plněné rýžové kuličky! Jsou snadné na přípravu a potěší vaše chuťové pohárky. Bazalka jim dodá skvělou chuť a svěžest a parmazán ještě více zvýrazní jejich chuť. Po přípravě jsou ideální k podávání jako předkrm nebo hlavní chod. Připravte si je a pochutnejte si!

Ingredience pro 4 osoby

300 g rýže basmati
3 zralá rajčata
1 cibule
2 stroužky česneku
50 g strouhaného parmezánu
2 vejce
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
čerstvá bazalka
strouhanka

Fáze přípravy

1. Rýži basmati vařte v hrnci s dostatečným množstvím osolené vody asi 15 minut. Scedíme ji a necháme vychladnout.
2. Mezitím oloupejte a nakrájejte cibuli a stroužky česneku. V pánvi na olivovém oleji smažte cibuli a česnek 5 minut.
3. Přidejte nakrájená rajčata, sůl a pepř podle chuti a vařte dalších 5 minut.
4. Odstavte z ohně a do směsi přidejte nasekanou bazalku. Nechte zcela vychladnout.
5. Po vychladnutí směsi vmíchejte rýži basmati a nastrouhaný parmazán.
6. Rozšlehejte vejce na omeletu a přidejte je do směsi. Dobře promíchejte, abyste získali homogenní náplň.
7. Z náplně vytvarujte středně velké rýžové kuličky, ruce si poprašte moukou, aby se vám s nimi lépe pracovalo, a každou kuličku obalte ve strouhance a poté ji položte na plech vyložený mastným papírem (nebo olejem).
8. Předehřejte troubu na 180 °C, vložte na ni plech s rýžovými kuličkami a pečte asi 15 minut dozlatova. Podávejte horké nebo teplé s domácí rajčatovou omáčkou nebo zeleninovým coulis vybraným podle vaší chuti!

Přečtěte si také  Rajčatový koláč: chutný a snadno připravitelný recept.

Původ receptu na sicilské plněné rýžové kuličky

Rýžové kuličky jsou již po staletí nedílnou součástí sicilské kuchyně. Tyto plněné knedlíčky známé jako arancini pocházejí z jižní Itálie.
Recept na arancini je velmi starý a pochází z dob Arabů, kteří Sicílii okupovali v 10. století. Recept, který se původně připravoval z dlouhozrnné rýže, byl v průběhu staletí upraven tak, aby obsahoval zeleninu, sýr a maso. Masové kuličky se před podáváním obvykle obalují v pečivu a smaží.

Dnes se arancini staly velmi oblíbenými a jsou k dostání ve všech regionech Itálie a dokonce i v zahraničí. Najdete je v sicilských restauracích a pizzeriích, ale i v supermarketech a lahůdkářstvích. Arancini se často podávají jako předkrm nebo jako příloha k hlavním chodům.

Obsah

Nyní jste zaregistrováni!

Přijímání kvízů e-mailem

Zaškrtnutím tohoto políčka souhlasím se zasíláním novinek z arciformazionelivorno.it a přečetl/a jsem si a přijímám zásady ochrany osobních údajů této stránky.

Vaši e-mailovou adresu používáme pouze k zasílání našich newsletterů, informací o aktivitách arciformazionelivorno a nabídek našich partnerů. Vždy můžete použít odkaz pro odhlášení z odběru, který je součástí newsletteru.

Související příspěvek

Anna Reindlová
Jmenuji se Anna a jsem redaktorkou webu Truhlarstvi-jablonec.cz. Rád píšu a sdílím informace, které mohou lidem pomoci zlepšit jejich život tím, že je pobaví. Ráda bych psala o různých tématech, jako je móda, cestování, kultura, technologie atd. Vždy rád přijímám nové výzvy a rád se učím novým věcem.