Pokud hledáte recepty z celého světa, máme pro vás to pravé. Kantonská rýže je tradiční čínské jídlo, které si můžete vychutnat v čínských restauracích po celém světě.
Skládá se z rýže vařené v páře a dušené zeleniny ochucené speciální omáčkou.
Příprava je snadná, ale k dosažení dobrého výsledku je zapotřebí čas a čerstvé suroviny.
Zde je recept krok za krokem na přípravu chutného a uspokojivého pokrmu z kantonské rýže.
Ingredience pro 4 osoby
400 g vařené rýže
4 vejce
2 mrkve
1 paprika
2 cibule
1 šálek hrášku
2 lžíce oleje
1 polévková lžíce sójové omáčky
sůl a pepř
Postup přípravy
1. Na pánvi rozehřejte olej a 5 minut na něm smažte cibuli a mrkev.
2. Přidejte papriku a smažte dalších 5 minut.
3. Vmíchejte hrášek a uvařenou rýži.
4. Přidejte sójovou omáčku a dochuťte solí a pepřem.
5. Vařte na mírném ohni, dokud se nezačne prohřívat.
6. Do směsi rozklepněte vejce a míchejte, dokud se nerozvaří.
7. Kantonskou rýži podávejte, jakmile jsou všechny ingredience horké.
View this post on Instagram
Původ kantonského receptu na rýži
Kantonská rýže je velmi oblíbený kulinářský recept v oblasti Kantonu v Číně.
Ačkoli v různých regionech existují různé verze, jedná se o recept, který se vyznačuje směsí chutí a ingrediencí. Její obliba sahá i do jiných zemí.
Recept na kantonskou rýži je starý několik století, ale ještě větší oblibu si získal v 19. století.
Tehdy začali kuchaři experimentovat a přidávat další ingredience, aby byl recept chutnější.
Dnes se kantonská rýže skládá z bílé rýže, čerstvé zeleniny, ryb, masa a vajec.
Kantonská rýže je považována za zdravé a výživné jídlo, které lze přizpůsobit mnoha příležitostem.
Hodí se k snídani, obědu i večeři a lze ji podávat s dalšími pokrmy.
Kantonská rýže je dnes velmi oblíbeným pokrmem, který se podává po celém světě.