Home » Objevte, jak připravit chutnou kantonskou rýži! Snadný a úsporný recept, ideální pro malé rozpočty.

Objevte, jak připravit chutnou kantonskou rýži! Snadný a úsporný recept, ideální pro malé rozpočty.

Pokud hledáte recepty z celého světa, máme pro vás to pravé. Kantonská rýže je tradiční čínské jídlo, které si můžete vychutnat v čínských restauracích po celém světě.

Skládá se z rýže vařené v páře a dušené zeleniny ochucené speciální omáčkou.

Příprava je snadná, ale k dosažení dobrého výsledku je zapotřebí čas a čerstvé suroviny.

Zde je recept krok za krokem na přípravu chutného a uspokojivého pokrmu z kantonské rýže.

Ingredience pro 4 osoby

400 g vařené rýže
4 vejce
2 mrkve
1 paprika
2 cibule
1 šálek hrášku
2 lžíce oleje
1 polévková lžíce sójové omáčky
sůl a pepř

Postup přípravy

1. Na pánvi rozehřejte olej a 5 minut na něm smažte cibuli a mrkev.

2. Přidejte papriku a smažte dalších 5 minut.

3. Vmíchejte hrášek a uvařenou rýži.

4. Přidejte sójovou omáčku a dochuťte solí a pepřem.

5. Vařte na mírném ohni, dokud se nezačne prohřívat.

Přečtěte si také  Připravte si lahodný salát Caesar během chvilky! Tajemství jeho jedinečné chuti? Prozradíme vám ho zde!

6. Do směsi rozklepněte vejce a míchejte, dokud se nerozvaří.

7. Kantonskou rýži podávejte, jakmile jsou všechny ingredience horké.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simona Palivcova (@simo0478)

Původ kantonského receptu na rýži

Kantonská rýže je velmi oblíbený kulinářský recept v oblasti Kantonu v Číně.

Ačkoli v různých regionech existují různé verze, jedná se o recept, který se vyznačuje směsí chutí a ingrediencí. Její obliba sahá i do jiných zemí.

Recept na kantonskou rýži je starý několik století, ale ještě větší oblibu si získal v 19. století.

Tehdy začali kuchaři experimentovat a přidávat další ingredience, aby byl recept chutnější.

Dnes se kantonská rýže skládá z bílé rýže, čerstvé zeleniny, ryb, masa a vajec.

Kantonská rýže je považována za zdravé a výživné jídlo, které lze přizpůsobit mnoha příležitostem.

Hodí se k snídani, obědu i večeři a lze ji podávat s dalšími pokrmy.

Přečtěte si také  Dušené hovězí maso s mrkví a kmínem - recept, na který se musí umřít!

Kantonská rýže je dnes velmi oblíbeným pokrmem, který se podává po celém světě.

 

Nyní jste zaregistrováni!

Přijímání kvízů e-mailem

Zaškrtnutím tohoto políčka souhlasím se zasíláním novinek z arciformazionelivorno.it a přečetl/a jsem si a přijímám zásady ochrany osobních údajů této stránky.

Vaši e-mailovou adresu používáme pouze k zasílání našich newsletterů, informací o aktivitách arciformazionelivorno a nabídek našich partnerů. Vždy můžete použít odkaz pro odhlášení z odběru, který je součástí newsletteru.

Související příspěvek

Anna Reindlová
Jmenuji se Anna a jsem redaktorkou webu Truhlarstvi-jablonec.cz. Rád píšu a sdílím informace, které mohou lidem pomoci zlepšit jejich život tím, že je pobaví. Ráda bych psala o různých tématech, jako je móda, cestování, kultura, technologie atd. Vždy rád přijímám nové výzvy a rád se učím novým věcem.