Home » Kuřecí tagine s meruňkami, orientální potěšení, které si můžete vychutnat s přáteli nebo rodinou!

Kuřecí tagine s meruňkami, orientální potěšení, které si můžete vychutnat s přáteli nebo rodinou!

Své chuťové pohárky můžete překvapit tímto šťavnatým kuřecím taginem s meruňkami! Hořkosladká chuť a jemná vůně dělají z tohoto pokrmu skutečnou lahůdku pro gurmány. Mezi jemně ochucenými kousky kuřecího masa a rozplývajícími se meruňkami odhalí tagine své silné stránky. V doprovodu krupicové rýže nebo rýže basmati je to ideální pokrm pro večeři s přáteli nebo rodinou. Při přípravě této pochoutky postupujte podle níže uvedených pokynů.

Ingredience pro 4 osoby

1 kuře nakrájené na kousky (800 g)
2 cibule (200 g)
2 stroužky česneku (10 g)
1 lžička kmínu (3 g)
2 lžíce olivového oleje (30 ml)
2 lžíce medu (30 g)
1/2 lžičky černého pepře (3 g)
1/2 čajové lžičky papriky (3 g)
2 špetky soli
250 ml zeleninového vývaru
200 g sušených meruněk
4 mrkve (160 g)
250 ml pomerančové šťávy

 

Fáze přípravy

1. Předehřejte troubu na 200 °C.
2. Ve velké zapékací misce osmahněte na olivovém oleji nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte kuřecí maso a koření. Smažte 5 minut.
3. Přidejte med, vývar, mrkev a sušené meruňky. Přiveďte k varu a vařte 10 minut.
4. Přilijte pomerančovou šťávu a vařte dalších 10 minut, dokud zelenina nezměkne a omáčka se nezredukuje a nezhoustne.
5. Podávejte horké s krupicí, rýží nebo pečenými bramborami.

Přečtěte si také  Jak odstranit plísně a roztoče z knih?

Původ receptu na kuřecí tagine s meruňkami

Kuřecí tagine s meruňkami je tradiční recept z Maghrebu, zejména z Maroka. Pochází z Blízkého východu a vyznačuje se směsí sladkých a jemných chutí. Čerstvé nebo sušené meruňky dodávají receptu sladkost, zatímco koření mu dodává velmi zvláštní chuť. Recept se podává se zeleninou a čerstvými bylinkami, vše se dusí v hliněném hrnci zvaném tagine. Přísady se vaří v páře, čímž se zachovají jejich chutě a vitamíny. Tento recept je v arabském světě velmi oblíbený a často se podává při slavnostech.

Obsah

Nyní jste zaregistrováni!

Přijímání kvízů e-mailem

Zaškrtnutím tohoto políčka souhlasím se zasíláním novinek z arciformazionelivorno.it a přečetl/a jsem si a přijímám zásady ochrany osobních údajů této stránky.

Vaši e-mailovou adresu používáme pouze k zasílání našich newsletterů, informací o aktivitách arciformazionelivorno a nabídek našich partnerů. Vždy můžete použít odkaz pro odhlášení z odběru, který je součástí newsletteru.

Související příspěvek

Anna Reindlová
Jmenuji se Anna a jsem redaktorkou webu Truhlarstvi-jablonec.cz. Rád píšu a sdílím informace, které mohou lidem pomoci zlepšit jejich život tím, že je pobaví. Ráda bych psala o různých tématech, jako je móda, cestování, kultura, technologie atd. Vždy rád přijímám nové výzvy a rád se učím novým věcem.