Home » Dušené hovězí maso s mrkví a kmínem – recept, na který se musí umřít!

Dušené hovězí maso s mrkví a kmínem – recept, na který se musí umřít!

Je jednoduchá na přípravu a má skvělou chuť. Kousky hovězího masa jsou při dušení v omáčce křehké a šťavnaté a kmín jim dodává exotickou chuť. Recept doplňuje dokonale uvařená mrkev, která mu dodává křupavou a sladkou strukturu. S kořením a čerstvou zeleninou má tento pokrm zaručený úspěch.

Ingredience pro 4 osoby

600 g hovězího masa nakrájeného na velké kostky
4 stroužky česneku
1 nakrájená cibule
2 lžíce kmínu
1 lžička papriky
800 g mrkve nakrájené na plátky
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce balzamikového octa
2 lžíce medu
sůl a pepř podle chuti
2 sklenice vody

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par @vse_o_zdravi

 

Fáze přípravy

1. Předehřejte troubu na 190 °C.
2. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a 5 minut smažte.
3. Přidejte hovězí maso a kmín a restujte 5 minut. Osolte a opepřete, přidejte nakrájenou mrkev a papriku. Dobře promíchejte.
4. Směs nalijte do zapékací misky a pokapejte balzamikovým octem a medem. Přidejte 2 sklenice vody. Dobře promíchejte, aby se ingredience v misce rovnoměrně rozprostřely.
5. Pečte 40 minut, každých 15 minut promíchejte. Podávejte horké!

Přečtěte si také  Pravý italský recept na Carbonaru: vychutnejte si tuto autentickou pochoutku!

Původ receptu na dušené hovězí maso s mrkví a kmínem

Dušené hovězí maso s mrkví a kmínem je typickým jídlem Blízkého východu a severní Afriky. Říká se mu také tagine, podle hliněné nádoby s kónickým víkem, která je v těchto oblastech velmi oblíbená. Původní recept je starý více než 1000 let a vyskytuje se v mnoha zemích, přičemž se liší chutí i úpravou.

V nejjednodušší podobě se tento pokrm skládá z kousků hovězího masa dušených s cibulí, mrkví, bramborami, rajčaty a kořením. Důležitou přísadou je kmín, který dodává receptu charakteristickou chuť.

Dnes je tento pokrm oblíbený po celém světě. Obvykle se podává s rýží nebo dušenou zeleninou. Je ceněno pro svou bohatou chuť a jednoduchost, což z něj dělá dobrý recept na obědy i večeře.

Nyní jste zaregistrováni!

Přijímání kvízů e-mailem

Zaškrtnutím tohoto políčka souhlasím se zasíláním novinek z arciformazionelivorno.it a přečetl/a jsem si a přijímám zásady ochrany osobních údajů této stránky.

Vaši e-mailovou adresu používáme pouze k zasílání našich newsletterů, informací o aktivitách arciformazionelivorno a nabídek našich partnerů. Vždy můžete použít odkaz pro odhlášení z odběru, který je součástí newsletteru.

Související příspěvek

Anna Reindlová
Jmenuji se Anna a jsem redaktorkou webu Truhlarstvi-jablonec.cz. Rád píšu a sdílím informace, které mohou lidem pomoci zlepšit jejich život tím, že je pobaví. Ráda bych psala o různých tématech, jako je móda, cestování, kultura, technologie atd. Vždy rád přijímám nové výzvy a rád se učím novým věcem.