Home » Chipsy s rajčaty a mozzarellou, jednoduchý a lehký předkrm, který vás přenese do Itálie!

Chipsy s rajčaty a mozzarellou, jednoduchý a lehký předkrm, který vás přenese do Itálie!

Rajčata se pokryjí tenkým plátkem mozzarelly a poté se zapečou. Vynikající alternativa klasické pizzy nebo bruschetty!

Ingredience pro 4 osoby

8 plátků sendvičového chleba (160 g)
2 rajčata (200 g)
4 plátky mozzarelly (160 g)
1 lžíce olivového oleje (15 ml)
Sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy

1. Předehřejte troubu na 200 °C.
2. Plátky chleba položte na plech vyložený pečicím papírem.
3. Nakrájejte rajčata na plátky a položte je na každý plátek chleba.
4. Na každý plátek rajčete přidejte plátek mozzarelly.
5. Podle chuti osolte a opepřete.
6. Chipsy pokapejte olivovým olejem a pečte 15 minut dozlatova.
7. Podávejte horké a pochutnejte si!

Původ receptu na mozzarellové rajčatové lupínky

Mozzarella rajčatové chipsy jsou velmi oblíbené v Itálii i po celém světě. Recept je poměrně jednoduchý na přípravu a nabízí širokou škálu chutí a textur.

Přečtěte si také  Jak začít kvést hortenzie?

Původ rajčatových křupek mozzarella sahá až do římských dob, kdy byla rajčata považována za léčivou rostlinu a používala se k léčbě různých nemocí. Původní recept spočíval ve vaření rajčat a jejich podávání na plátcích chleba s mozzarellou a bylinkami. V průběhu let se recept vyvíjel a přidávaly se do něj další ingredience, takže se stal oblíbeným pokrmem.

Dnes se rajčatové chipsy s mozzarellou podávají s bazalkou, citronovou šťávou, solí a pepřem a často se k nim přidává čerstvý chléb nebo krutony.

 

Nyní jste zaregistrováni!

Přijímání kvízů e-mailem

Zaškrtnutím tohoto políčka souhlasím se zasíláním novinek z arciformazionelivorno.it a přečetl/a jsem si a přijímám zásady ochrany osobních údajů této stránky.

Vaši e-mailovou adresu používáme pouze k zasílání našich newsletterů, informací o aktivitách arciformazionelivorno a nabídek našich partnerů. Vždy můžete použít odkaz pro odhlášení z odběru, který je součástí newsletteru.

Související příspěvek

Anna Reindlová
Jmenuji se Anna a jsem redaktorkou webu Truhlarstvi-jablonec.cz. Rád píšu a sdílím informace, které mohou lidem pomoci zlepšit jejich život tím, že je pobaví. Ráda bych psala o různých tématech, jako je móda, cestování, kultura, technologie atd. Vždy rád přijímám nové výzvy a rád se učím novým věcem.